Włoska Historia

Wszystko zaczęło się od niepozornego wyjazdu do Włoch w poszukiwaniu właściwego smaku lodów. Pewnego razu zwiedzając najlepsze lodziarnie Wiecznego Miasta spotkaliśmy wspaniałych ludzi, którzy dla lodów poświęcili wiele. Zupełnie bezinteresownie postanowili nauczyć nas  sztuki wytwarzania tych przepysznych letnich przysmaków. Po kilku godzinach rozmów udało się namówić sztukmistrzów aby odwiedzili nas w Polsce i nauczyli produkować dobrej jakości lody, z naturalnych składników i bez konserwantów. Tym sposobem, wykorzystując tradycyjne  receptury, jakie otrzymaliśmy od naszych przyjaciół z Rzymu otworzyliśmy lodziarnie, które szybko zyskały uznanie wśród smakoszy i cieszą się nienaganną opinią zarówno pod kątem niepowtarzalnego smaku lodów, jak i przyjaznej oraz miłej obsługi. Kontynuując naukę zgłębiamy swoją wiedzę przekazywaną nam podczas kolejnych wizyt naszych włoskich przyjaciół w Polsce, poznając coraz bardziej skomplikowane i wyszukane receptury wyśmienitych lodów oraz południowoeuropejskich deserów.